Katsottujen elokuvien määrä (odotettavasti) romahti verrattuna vuoteen 2009, mutta ei kuitenkaan jäänyt kovin kauas vuoden 2008 lukemista. Vuoden aikana löytynyt uusi, aikaa vievä innostus (lautapelit) söi jonkin verran elokuvien katsomiseen aiemmin varattua aikaa, mutta olen lopputulokseen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen. 

Katsottuja elokuvia: 60

Joista teatterikäyntejä: 42 (nähtävästi lautapelit veivät TODELLA paljon aikaa kotona katsotuilta elokuvilta - joita oli yhteensä vain 18!! Pieni pudotus vuoden 2009 neljästäkymmenestä...)

Festivaaleja: 3 (uutena DocPoint)

 

Koska en ole maininnut mitään vuonna 2010 katsomista elokuvista blogissa ennen tätä, teen nyt niin, että laitan leffat kolmeen eri kategoriaan: hyviin, yhdentekeviin ja huonoihin ja lopuksi nostan hyvistä vielä erinomaiset erikseen esiin.

Hyvät:

Prinsessa ja sammakko, Up in the Air, Fantastic Mr. Fox, Miehen kuva, Alice in Wonderland, Brothers, Rautakolmonen (Bin-jip), The Last Station, Profeetta, Sydämen kuiskaus, The Ghost Writer (menetti tosin ison osan tenhostaan toisella katselukerralla. Olin kylläkin tosi väsynyt silloin), Butch Cassidy & Sundance Kid, Miesten vuoro, Inception, In the Loop, Kesähetket,  Toy Story 3 (joka myöskin menetti jotain toisella katselukerralla. Hälyttävää!), Life is Sweet, Veronikan kaksoiselämä, Prinsessa Mononoke, Sound of Noise, Anvil - The Story of Anvil, The Illusionist (tämän kanssa heilun tuossa yhdentekevän rajalla. Mutta se seikka, että tämä elokuva on haluttu tehdä perinteisenä animaationa ja Tatia kunnioittaen tekee siitä ei-yhdentekevän, vaikkei elokuva kovin voimakkaasti omaan sydämeeni vedonnut - valitettavasti), The Secret of Kells, 35 Shots of Rum, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, Lourdes, Summer Wars, Mother, Lebanon, Syö juo mies nainen, Mr. Nobody, Social Network, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, The Cove

Yhdentekevät:

The Road, Remember Me, Sooloilua (vaikka joudun myöntämään, että katsoin tämän kahdesti ;), Green Zone, Role Models,  40 Years Old Virgin, Die Tür, Slovenian Girl (Slovenka),  You Will Meet a Tall Dark Stranger, Rubber (nukahdin. oli yö.), The Double Hour (alku oli lupaava, sitten tapahtuu jotain. Harmi.), (Untitled) (pari hauskaa repliikkiä, mutta siinä se), Nothing Personal (nimen perusteella ei ollut pienintäkään käsitystä mikä tämä voisi olla. ei jätä juuri valinnanvaihtoehtoja), Master and Commander, 10 Things I Hate About You (vaikka Ledgerin ihanuus on tietysti omaa luokkaansa. ja lopun I want you to want me -biisi ehkä paras ikinä), The Other Guys

Huonot:

The Time Traveler's Wife, Where The Wild Things Are, Prince of Persia (voi Jake, mitä menit tekemään...), Waffenstillstand, Partir, Villa Amalia, Leap Year (vaikka Goode on järkyttävän söpö), P.S. I Love You, Cocktail

 

Hyvistä erinomaisiksi ja ehdottomasti kaikille suositeltaviksi nostan elokuvat:

Fantastic Mr. Fox - Upea animaatio. Kreisi tarina. Hyvät ääninäyttelijät.

Miehen kuva - suomalainen dokkari, jonka nähtyäni toivoin, että kaikki suomalaiset miehet vois nähdä sen. Heti.

Miesten vuoro - suomalainen dokkari, jonka nähtyäni toivoin, että kaikki suomalaiset vois nähdä sen. Ja niin ne on kai tehneet.

Profeetta  - jota en kylläkään voi suositella herkille, mutta joka on äärimmäisen vaikuttava. Jollain tavalla henkisesti raaka. Tai no, aika ilmeisellä tavalla ehkä. Yksinkertaisesti hieno.

Butch Cassidy & Sundance Kid - ei kai selittelyjä kaipaa.

Inception - rakastan Nolania. Rakastan, rakastan, rakastan. Ainoa elokuva vuonna 2010, joka sai mut ajattelemaan, että "tää on NIIIN siistiä"

35 Shots of Rum osui ja upposi. Parasta R&A:ssa. Tarvitsen tämän kotiin. Sen jälkeen voin ehkä kirjoittaa siitä enemmän.

Summer Wars - todisti, että todella tykkään japanilaisesta animaatiosta ja että sen helmet kokoavat yhteen lemppariosa-alueeni elokuvissa. Yksinkertaisesti erinomainen.

Social Network, jonka uskomattoman nappiin osunut rytmitys sai mut melkein itkemään katsomossa (siis todella sen rytmityksen takia)

Vuoden kamalimman elokuvan tittelin voittaa leikiten Partir, jonka kanssa oli totaalisesti raivon partaalla. Vieläkin tekee mieli repiä hiuksia. Oikeastaan aika hassua, kun elokuvan toteuttamistavassa ei ole sinällään mitään vikaa - näyttelijät ovat hyviä jne, mutta tarina ei vain uppoa minuun mitenkään.

Siinä pienesti. Jei, tein sen! :)