En noin yleensä ole kovin suuri romanttisten elokuvien fani, mutta jotkut niistäkin purevat. Olen tähän listannut kymmenen mielestäni (tällä hetkellä) parasta. Olen yrittänyt hakea keskenään erilaisia elokuvia, jotta vaihtelua olisi edes vähän. Casablanca on jätetty tarkoituksella pois, se ei mun mielestä ole riittävän hyvä. Yhdestä "puuttuvasta" saan varmaankin kuulla kotona, mutta mun mielestä Once-elokuvassa ei ole kyse rakkaustarinasta ollenkaan. Että niin.

10) Eagle vs Shark on kovin kummallinen rakkaustarina , jossa pääparina on kaksi sellaista urpoeevarttia, ettei heidänlaisiaan voisi ikinä kuvitellakaan näkevänsä amerikkalaisessa elokuvassa. Jostain vipsahtaneesta syystä elokuva kuitenkin toimii ja on myöskin välillä todella hauska.

9) Sleeping Beauty "I know you, I danced with you once upon a dream..." tarvitseeko muuta sanoa? Disney-studion parhaimmistoa muutenkin ja rakkaustarinana lähes ylittämätön.

8) Moulin Rouge! Elokuva, jossa Baz Luhrmann on onnistunut tuomaan psykedeelisen visionsa kankaalle. Yksi mielestäni parhaiten onnistuneista musikaalielokuvista ja rakkaustarina, joka saa itkemään jokaisella katselukerralla paidan märäksi.

7) Hauru no ugoku shiro (Liikkuva linna) Lempparini Miyazakin elokuvista: upea piirrosjälki, musiikki ja tarpeeksi vahva tarina. ja Christian Bale englanninkielisessä versiossa ;)

6) Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (Amélie) Yltiöromanttinen ehkä, mutta silti söpö elokuva. Pystyn pitämisestä huolimatta yhtymään Kyösti Pöystiin siinä, että hulluksihan sitä tulisi, jos tätä joka päivä pitäisi katsoa.

5) Lars and the Real Girl Toinen eriskummallinen rakkaustarina, jossa kaikki näyttelijät onnistuvat tekemään hienot suoritukset. En olisi uskonut aiheen perusteella (poika esittelee perheelleen tyttöystävänsä, seksinuken), että elokuva on pohjimmiltaan niin herkkä kuin se lopulta on.

4) Jane Austen -filmatisoinnit noin yleisesti Tässä tapauksessa kiinnostuksen kohde on kirjailijan yhä uudestaan kiinnostava alkuperäismateriaali, ei niinkään filmatisointien mahtava laatu. Oikeastaan katson näitä, koska rakastan Austenia. Mutta katson silti. Ja koska tahansa.

3) Stardust Aikuisten satu, joka toimii joka tasolla: huumori pelaa muutamaa kömmähdystä lukuunottamatta, seikkailu vetää mukaansa ja yllättäviä käänteitäkin matkalle on saatu. Ja tietysti se romanssi. Pudonnut tähti, sydämensä valitun hyväksyntää etsivä nuori mies, merirosvoja, noitia ja prinssejä, mitä muuta elokuvalta voi vaatia?

2) Beauty and the Beast Kaikkien aikojen paras Disney-elokuva, ja melkein sanoisin että kaikkien aikojen paras rakkaustarina. "Tale as old as time" pitää tämän kanssa paikkansa,  ja silti elokuva jaksaa ihastuttaa minua edelleen 18 vuoden ja kymmenien katselukertojen jälkeenkin.

1) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Tahraton mieli) pääsee ykköspaikalle omintakeisuutensa ja kertakaikkisen mainioutensa ansiosta. Tämä on yksi kaikkien aikojen lempielokuvistani ja tämä oli myöskin aikanaan yksi syy siihen, että aloin katsoa vähän erilaisia elokuvia perus americanon lisäksi. Jim Carrey tekee elämänsä parhaan roolin aivan erilaisessa ympäristössä kuin missä hänet on totuttu näkemään.

//14.2. Lisään linkit ja selitykset myöhemmin, nyt on kiire konserttiin.