Viikko tätä vuotta takana, joten alkaa olla aika tehdä loppuanalyysi nähdyistä elokuvista.

Tullausta tehdessä mun tietoisuuteen iski karmaiseva totuus; en oo kirjoittanut mitään siitä, että oikeasti katsoin In the mood for loven ja tykkäsin siitä, vaikka katsomiskokemus tehtiinkin mahdollisimman vaikeaksi. Tai että en oo maininnut mitään siitä, että näin Alfred Hitchcockin To Catch a Thiefin. Ja Paltrow'n tähdittämän Emman. Ennenkö mennään tilastointiosuuteen, kerron säännöt. Vain kokonaan katsotut elokuvat lasketaan, vain koko illan elokuvat lasketaan, ja vain ensi-iltakatsomiset lasketaan (muutenhan tässä tulisi hulluksi). Tilastoon päässeiden elokuvien lisäksi katsoin Kettupäivien aikana 65 lyhytelokuvaa ja lukemattoman määrän vanhoja elokuvia uudestaan. Sekä mahdollisesti pari muuta elokuvaa, jotka kuitenkin epäilleen nähneeni jo vuoden 2006 puolella.

Elokuvatilasto vuodelta 2007:

- nähtyjä pitkiä (minulle uusia) elokuvia 52  //uusien laskelmien mukaan 54 (Yksi lensi yli käenpesän & Pidä huivista kiinni, Tatjana. Miten en oo puhunut niistä mitään?!)
- elokuvateatterikäyntejä 27 (plus yksittäisten elokuvien uudelleenkatsomisia. En yleensä harrasta sitä koskaan)

- dvd-hyllyssä on vielä 44 katsomatonta elokuvaa (joista osa on siskon)

- digiboxin muistissa katsomattomia elokuvia on 18 (Eläköön kovalevy! Eläköön YleTeema!)

- Parhaita ei tällaisesta valikoimasta oikein voi listata, etenkään kun on muutaman minuutin päästä lähdössä kiireellä autolle, mutta suurin osa nähdyistä on kyllä ollut todella hyviä. Jos pitäisi luetella muutama positiivisena mieleen jäänyt elokuva, niitä olisivat ainakin Das Leben der Anderen, Du levande, Caché, Izgnanije, Atonement, Stardust ja näistä uusimmista nähdyistä My Blueberry Nights ja Enchanted. In the mood for love vaatii vielä listalle päästäkseen kunnolla rauhoitetun katselukokemuksen. Vanhat klassikot (lue King Kong ja Brief Encounter) kuuluvat huippulistalle automaattisesti.

Tästä eteenpäin lähdetään kartoittamaan vuotta 2008, ja elokuvien osalta se on jo alkanutkin: Hepburn-Humphrey-Holden -trion Sabrina ja Hitchcock-klassikko The Birds on nähty.

Otsikon sitaatti on Wong Kar-Wain elokuvasta 2046. Se on vielä näkemättä, mutta lainaus puhuu kyllä asiaa. Todisteita keksin heti kärkeen kaksi: minut ja iskän. Elokuvat mulle ja musiikki iskälle. Täydellinen ajoitus ja uskokaa vaan, lopputulos on aivan uskomaton.