Olisi aika elokuvapurkauksen. En muista enää mitä olen tässä välillä nähnyt (aivan uusi ja ennenkuulumaton lause tämän osion yhteydessä). Yritetään kuitenkin. Aloitetaan uusimmasta.

Shine a light oli syväsukellus Rolling Stonesin ihmeelliseen maailmaan (josta mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä ennen elokuvaa... en olisi osannut nimetä yhtään biisiä. Ihan totta.) Elokuva oli hieno pläjäys, nostan hattua kuvausporukalle (etenkin kun oon nykyisin lähes ammattilainen kuvauspuolella) kovasta duunista. Vähän ihmettelin kyllä sitä ratkaisua, että kaikki lisukeäänet oli päätetty lisätä jälkikäteen, ne tuntuivat aika irtonaisilta. Lisukeäänillä tarkoitan nyt sitä, kun joku yleisössä räpsäisee kameralla (ja tarkoitan myöskin niitä irtonaisia kättentaputuksia). Aika kuvaavia olivat bändin tuntemukset lavalle mennessä, ihan oikeasti siltä siellä joskus tuntuu... Konserttitaltiointina oli mun mielestä oikein onnistunut, vaikka muutama tylsempi paikka ehtikin tulla. Vierailijoista Buddy Guy oli aivan omassa luokassaan ja siinä osuudessa päästiin myös parhaan musiikin pariin... vanhaa bluesdiggaria lämmitti kovasti sydänalasta Ü. Hieno ohjaus myöskin, voin vaan kuvitella studion kiirettä... Mick Jaggeria en kestäisi hetkeäkään, ja välillä sen hytkymistä oli aika vaikea myös katsoa, mutta Keith Richards sen sijaan oli supersymppis. Ääh, jos haluaa konserttiin halvalla, kannattaa käydä katsastamassa tämä.

Pianisti tuli telkkarista ja oli hieno. En halua edelleen huononevilla elokuvakirjoituksillani pilata tätä elokuvaa. En, en.

Laitakaupungin valot katsottiin iskän luona dvd:ltä (se rakastaa Kaurismäen leffoja). Oon itse asiassa nähnyt Kaurismäkiä iskän avustuksella aika monta, joten tämä oli sopivaa tavaraa jonon jatkoksi. Pelkäsin aluksi, että elokuva saattaisi olla liian tuskallisen masentava kestettäväksi, muttei se sitten sitä ollutkaan. Oikeastaan olisin ehkä tykännyt siitä enemmän, jos se olisi ollut masentavampi. Nyt jäi vähän tunnelatausta puuttumaan. Kuvat olivat hienoja kuten Kaurismäellä on tapana ja Ruoholahti näytti aika jännältä paikalta. Mutta ei parasta mun mielestä.

Mua hävettää laittaa tämä eteenpäin. Yritän ihan totta parantaa tapani, ja kirjoitan näkemistäni elokuvista saman tien ja ehkä kuusitoista prosenttia laadukkaammin. Kesä ja työt edessä, voi olla että katselu jää vähälle... Vaikka mitäs siitä, ei kesällä onneksi juuri mitään katsottavaa leffateattereissa pyörikään.

Ja hei, kuunnelkaa ihmiset Radio Reaktoria (100.0 Mhz) niin kauan kun sitä riemua kestää. Mulla ei oo oma lehmä ojassa, vaikka melkein onkin, mutta oikeasti täytyy sanoa, että oon viettänyt riemullisia hetkiä radion parissa tällä viikolla. Etenki täytyy tässä yhteydessä buustata Soundtrack-nimistä ohjelmaa, jossa soitetaan loisteliasta elokuvamusiikkia. Tämän viikon uusinta tulee sunnuntaina klo 12-14 (ja jos haluat kuulla parhaat palat, kannattaa olla radion ääressä klo 12-13) ja uusi ohjelma ens torstaina klo 18-20. Se on jees.

//ja nyt yhtäkkiä muistin: katoin Atlantiksen boxista vihdoin ja viimein (boxi alkaa olla niin täynnä, että munkin täytyy luopua omista elokuvistani ja Atlantis oli sarjan heikoimmasta päästä ehdottomasti.) Pelkäsin etukäteen, että elokuva on uusi-Disney-höttöä alusta loppuun kamalalla grafiikalla, muttei se onneksi ihan niin paha ollutkaan. Aika paljon samankaltaisuuksia löytyi useampaan vanhempaan disney-pätkään (nyt muistan niistä enää pocahontaksen, kaunottaren ja hirviön, mulanin, lilon & stitchin ja... hmm... oli niitä vielä muutama muukin), eikä koko elokuvassa ollut juurikaan uutta. Paitsi tapahtumaympäristö. Tekniikka on kehittynyt aika hurjasti sitten tämän elokuvan teon, meri oli Nemossa ihan toista luokkaa (sillä ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä, että Nemo on kokonaan tietokoneella tehty). En kamalasti perusta siitä piirrostyylistä, jota viljellään tässä elokuvassa ja esimerkiksi L&S:ssä, se on liian tönkköä. Toisaalta en perusta kyllä Mulanin hevosesta yhtään sen enempää. Tarina oli yllättävän väkivaltainen, ehkä Disney-elokuvissakin on enemmän huutoa kuin mitä muistin. Katsomiseen vietetty aika kului melko rattoisasti, mutten tuntenut minkäänlaista surua tiedostoa poistaessani. Kertakatsottava niille jotka haluavat nähdä Disneyn koko tuotannon.